Το Snooker World ξεκινάει: ο Selby πονάει την πλάτη του, ο O’Sullivan δεν κοιμάται

Το θέατρο Crucible έχει προσκληθεί παραδοσιακά στους δεκαέξι καλύτερους παίκτες στον κόσμο για να ολοκληρώσει την επόμενη δέκατη έκτη κατάταξη.

Η Παγκόσμια Ένωση για κάθε κράτος μέλος ετοιμάζει κάτι νέο και αυτό δεν διαφέρει φέτος. Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα μπορούσε να τύχει προσόντων και για πρώτη φορά το προκριματικό τουρνουά διατέθηκε στους ερασιτέχνες παίκτες. Η αναγνώριση είναι μια σκληρή δοκιμασία για όλους, είτε φοριούνται από επαγγελματίες είτε υποσχόμενους ερασιτέχνες. Μόνο το καλύτερο θα μπει στο θέατρο. Ο τίτλος του περασμένου έτους κέρδισε ο Mark Selby, ο οποίος έπαιξε τον φανταστικό Ronnie O’Sullivan. Και οι δύο ανήκουν στην πιο σκληρή κορυφή των αγαπημένων φέτος, αλλά…Αν και, φυσικά, προσπαθώντας να επιτύχουμε τις καλύτερες μορφές μπροστά από το σημαντικότερο τουρνουά, υπάρχουν επιρροές που μπορούν να βλάψουν τα σχέδιά τους.

Στο τελευταίο τουρνουά που ήταν μπροστά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Selby υπερασπίστηκε τον πόνο στο λαιμό του. Δεν είναι η πρώτη φορά που «παίρνουν την πλάτη του». Μαζί 1χβετ bonus με φυσιοθεραπευτές, προσπαθεί να εξαλείψει ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσει τον πόνο στην αρχή του τουρνουά.

Ο νικητής του περασμένου έτους O’Sullivan ευνοείται σε κάθε τουρνουά που θα συμμετάσχει. Και οι περισσότερες από τις υποθέσεις ενός μεγάλου πλήθους οπαδών γεμίζουν τα υπόλοιπα. Δουλεύει όσο μπορεί, τρέμει ειλικρινά, τρέχει καθημερινά, συνεργάζεται με ψυχολόγο. Όλα φαίνονται τέλεια, αλλά έχει και τα δικά του προβλήματα. Πρόσφατα εμπιστεύτηκε τις διαταραχές του ύπνου – την αϋπνία.Η εξαντλητική ασθένεια μπορεί να του αφήσει έναν τίτλο για ένα τόσο μεγάλο τουρνουά όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

“Οι λεκέδες στον ήλιο” μπορούν επίσης να βρεθούν σε άλλους υποψηφίους θρόνο στον θόλο. Ο κινεζικός δράκος Ding δεν ήταν τόσο καλός όσο ποτέ άλλοτε. Ο λόγος είναι απλός – η Ding βρήκε τη φίλη της. Δυστυχώς, δεν την βρήκε στο Σέφιλντ, όπου έμεινε για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά στην Κίνα. Το μόνιμο ταξίδι σε σπορτινγβετ bonus ολόκληρο τον κόσμο τον έκανε σνούκερ και το μυαλό του δεν παίρνει πια τις μπάλες χρώματος πρώτα.

Ο Neil Robertson είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα αγαπημένα. Το αυστραλιανό φαινόμενο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως αποδεικνύεται από τα τουρνουά. Πρόσφατα, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ίδιος είναι εύκολα ενοχλημένος: λίγες μη επεξεργασμένες μπάλες και είναι “αρχάριος” για διάφορα πλαίσια στο τραπέζι.

Ποιος είναι ο επόμενος; Ο Shaun Murphy έβγαλε φέτος.Στο Ruhr Open, έπαιξε 147, και προσπάθησε κάθε παιχνίδι, και κατέληξε στο πολύχρωμο φινίρισμα. Ο τίτλος από το Σέφιλντ έχει ήδη, οπότε δεν πρέπει να είναι νευρικός από το μοναδικό περιβάλλον. Όμως, τον τελευταίο καιρό ήταν λιγότερο ισχυρός. Ήταν σαν να είχε τελειώσει η φόρμα και έμεινε στο Mülheim.

Τι δείχνει ο Judd Trump; Αυτό το έτος ήταν έξι φορές στον τελικό. Και όχι σε κανένα από αυτά. Ο τελικός της τελευταίας δεκαετίας θεωρείται Πρωταθλητής Πρωταθλητών. Αν και έχασε 10-7 στον Ronnie O’Sullivan, τον πλήρωσε πίσω στο Παγκόσμιο Grand Prix. Ο Trump υποχώρησε από το εξαιρετικά επιθετικό του παιχνίδι. Ομοίως, ο Robertson το έκανε πριν από μερικά χρόνια και τελικά ήταν παγκόσμιος τίτλος. Αλλά έχει και σάρκα στην ομορφιά. Αυτά τα παπούτσια…

Οποιοσδήποτε μπορεί να σας εκπλήξει.Θυμηθείτε τον εκπαιδευμένο κανένας του Μέρφι. Αυτό μπορεί να συμβεί φέτος. Στο τέλος του τουρνουά, θα υπάρχει μόνο ένα που κανείς δεν θα δώσει. Ποιος θα είναι;