Kapetan Dagenham & Bet365: ‘Nisam taj čudoviš da svi misle da sam’

Mirna slika staklenke s javnom percepcijom o njemu. Labadie zna što svatko misli; da je, citirati ga, “ovo čudovište”. Njegov križ treba podnijeti nakon kontroverzija koje su bojale njegovo ime. U svakoj od prethodnih dviju sezona, Labadie je proglašen krivom od strane nogometnog saveza da grize protivnika i zabranjuje. Svijet zna za Luis Suárez, ali, kao niži sudionik, Labadieovi su prijestupi uglavnom driftali pod Bet365 radarom, čak i ako su naslovi bili o Labadie The Baddie i The League Two Suárez.

Prvi prekršaj 25-godišnjaka došao je u veljači 2014, kada je bio u Torquay Unitedu i suspendiran za svoje klupske 10 utakmica ove sezone za grickanje Chesterfield’s Ollie Banks.Duljina FA zabrane bila je jednaka onoj koja je dana Suárezu u travnju 2013. godine, kada je bio Liverpoolov igrač, jer je zagrizao Chelseaova Branislava Ivanovića. Labadijeva druga kazna bila je teža. Bio je suspendiran šest mjeseci za grickanje prsta Stevenageovog branitelja Ronnieja Henryja u Dagenhama na stadionu na Lamex stadionu u ožujku 2015. Labadie se u listopadu vratio za Dagenham, a nekoliko je puta rekao kako je incidenti su “sve u prošlosti sada”; da se želi preseliti i gledati na budućnost koja, u najzanimljivijem smislu, donosi FA Cup treći put u Everton u Bet365 subotu poslijepodne – jednu od najvećih igara svoje karijere. Ali Labadieova prošlost nije vrsta koja se lako pustila.Facebook Twitter Pinterest Joss Labadie suočen je sa Stevenageovim Ronniejem Henryjem na kraju susreta na Lamex stadionu u ožujku 2015. Labadie je proglašen krivim za gricanje branitelja.

Kad se otvori o njoj, emocije se ispuštaju. Bilo je frustracija i tuga, strah, čak i – zajedno s ogromnom zahvalnošću Dagenhamu za način na koji su stajali kod njega. U drugom klubu, Labadie je možda sve izgubio. Više nego ikad, cijeni svoj život kao Bet365 nogometaš. Prije svega, postoji ogorčenost; smisao na koji mu je nanesena šteta. Budući da je ovdje stvar: Labadie tvrdi da je bio nevin u oba slučaja. Kada se jedna zvijezda poput A-liste, poput Suáreza zadeže u Ivanovića ili Giorgioa Chiellinija, slike iz svakog kuta širom svijeta [Tu je da svi vide i suditi. Na League Two razini, to je drugačije. Dokazi su slabiji i, kao što bi to bilo bilo koji branitelj, to bi bilo više indicija.

“Dokazi su bili neuvjerljivi u oba slučaja”, kaže Labadie. “Na sudu bi se smijali. Bilo bi iskorijenjeno. Ovo je nogomet. FA se razlikuje. Razočaran sam cijelim rezultatom, ali, kao što kažem, sve je u prošlosti sada. Bez obzira jesam li se pogrešno učinio ili bilo što drugo, ne možemo Bet365 utjecati na to. Moram samo krenuti dalje. ”

Labadie papiri dijalog s nogometom govore. Osjećam se kao obrambeni mehanizam. Njegovi su optužitelji bili više šareni. Stevenageov menadžer Graham Westley rekao je da je Henry “gotovo izgubio prst”.Banke, Chesterfieldov igrač, tweetirale su fotografiju prsa, što je pokazivalo duboku crvenu oznaku. “Ne mogu vjerovati da je neki drugi čovjek izbacio komad iz rebra u nogometu!” Napisali su banke. “Disgusting!”

Na barem jednoj razini, došlo je do ružne igre “Rekao je, rekla je.” “Bio sam razočaran što će to učiniti jedan kolega profesionalac”, kaže Labadie o Banksu i fotografiji koju je tweetovao. “Ta oznaka mogla bi doći iz bilo čega. Igrate nogomet. Imam marke svaki tjedan. “To je bio Bet365 samo incident koji se dogodio u kutiji. Tvrdio je da sam učinio nešto što nisam učinio.Labadie je inzistirao da nije učinio ništa loše u točki s Henryjem i Dagenhamovom direktoru , Steve Thompson, rekla je da “na ravnoteži vjerojatnosti, smatrali smo da je to više nesreća nego namjerno djelo”. Prema Thompsonu, Henry je stavio prst u Labadiejeve usta tijekom šuškanja. Joss Labadie zahvaljuje Dagenhamu da stoji kraj njega. “Teško je uzeti, izgubivši šest mjeseci igranja i osjećate se bezvrijednim”, kaže on.Fotografija: TGSPhoto / Rex / Shutterstock

“Čak je i policajac [blizu incidenta] rekao da je Jossovu glavu povukao na jednu stranu”, rekao je Thompson. “Dakle, ako imate prst u nečijoj usnoj šupljini, a glavu druge osobe dobije tugged, prst će se strugati protiv zuba. To je ono što smo se osjećali dogodilo. ”

Labadie govori o tome da je postao sve jači, osjećaj stariji i mudriji od svojih godina. S Dagenhamovim novim menadžerom John Stillom – koji je zamijenio Wayne Burnett u danima nakon Božića – nakon što je napustio kapetana kluba Andre Boucaud, Labadie je uzeo narukvicu. Ipak je naglasio potrebu za zajedništvom u neizvjesnoj situaciji. Dagenham je osvojio 22. mjesto u ligi Dva, jedno mjesto i dvije točke iznad zone ispadanja u neigrački nogomet.Nisu osvojili cijelu sezonu kod kuće. “Teško je uzeti, izgubivši šest mjeseci igranja i osjećate se bezvrijednim”, kaže Labadie. “Ali sve mi dugujem Dagenhamu, Steveu Thompsonu i Wayne Burnettu. Bez njihove podrške, ne bih mogao podupirati moju obitelj; Imam i 19-mjesečnu kćer, Delilah. “Pokušavam ih vratiti svojim nastupima i upravo sam dobio pokazati ostatak zemlje u kojoj nisam loša osoba, nisam taj čudoviš koji svi misle da jesam. Siguran sam, s vremenom, da će se to dogoditi. “